+32 483249650 info@net-elek.be

wat is knx? 

KNX is een open/niet merkgebonden systeem. Er zijn meer dan 300 fabrikanten wereldwijd die specifieke producten voor KNX ontwikkelen. Daarenboven zijn er nog tal van andere die koppelingen maken die het mogelijk maken hun producten te integreren in het KNX systeem. In 2006 kreeg KNX het statuut van (ISO/IEC) wereld standaard voor wat betreft de communicatie tussen de verschillende KNX componenten.

In ongeveer 40 onderzoek- en ontwikkelingscentra verspreid over 20 landen worden continu nieuwe KNX producten ontwikkeld en bestaande producten nog verbeterd. Een (EIB)/KNX systeem van twintig jaar geleden kan nog steeds geactualiseerd worden met KNX componenten van 2013.

Reeds meer dan 10.000 producten werden getest en conform bevonden aan de KNX standaard. Kiest u voor KNX dan kiest u voor een vooruitstrevend systeem dat u steeds kan actualiseren en waarop u kan verder bouwen. Extra troef: de service van meer dan 300 fabrikanten. KNX is een open standaard voor de automatisatie van woningen en gebouwen. Het is het enige systeem dat voldoet aan de eisen van de Europese (EN50090) en Internationale (ISO/IEC 14543) norm voor huisautomatisatie.

Met KNX regelt u op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier uw zonwering, verlichting,verwarming/koeling, ventilatie, … en meet u uw water-en energieverbruik en energieproductie.

 

Dus Samengevat!

KNX is de technologie om elektronicatoepassingen en automatisering te integreren in één totaalconcept. Aan de hand van één druk op de knop kan je bijvoorbeeld een hele woning in de juiste sfeer brengen. Bijvoorbeeld door zowel verlichting, verwarming, muziek als de haard in de juiste modus te brengen.

net-elek